Zachte behandelingen/technieken versus tot op het bot

Zoveel reflexologen als er bestaan, zoveel manieren van behandelen zijn er. Ik heb van veel mensen veel benaderingen geleerd en gevoeld. Het zou goed zijn om hier verschillend kijk op aanpak naast elkaar te zien. Dus vul maar aan.

Tijdens het ontvangen van behandelingen heb ik gemerkt dat beide aanpakken hun effekt hebben. Of het nu gaat over gewoon het zacht vasthouden (linken) van een reflexzone of het bewerken van de voet met afgeronde stokjes. Ik denk dat, dat wat telt of iets werkt/past of niet bij de reflexoloog en de ontvanger ligt.

Sommige mensen zijn extreem gevoelig en kunnen te hevig reageren bij een stevige aanpak. Andere mensen gaan misschien teleurgesteld weg al ze tijdens een voetreflexbehandeling zich niet echt aangeraakt voelen. Zij houden van de stevige grepen.

Het is goed dat je binnen de grenzen waar je jezelf comfortabel bij voelt kan afwisselen van aanpak van persoon tot persoon.
Zelf probeer ik bij heel pijnlijke zones eerst de pijn te verminderen met zachte technieken om daarna dieper in het weefsel te kunnen werken zonder pijn. Zo kan ik indien nodig even diep werken zonder dat de mensen waakzaam worden omdat het soms pijnlijk is.
Zones reageren vaak zelfs sneller op de impuls die je geeft als je de tijd neemt om eerst de zone te linken met zichzelf of de zonnevlecht/ parasympathisch zenuwstelsel en daarna pas verder gaat.

Els is aangesloten bij Bévo, Beroepsvereniging van Reflexologisten België

 lid van